петък, 12 декември 2014 г.

Одобрени проекти в ПГ по транспорт "Коста Петров"



1.   Във връзка с наводнението в следствие на проливните дъждове на 31.07.2014 г., 01.08.2014 г и 02.08.2014 г., са отпуснати средства от Междуведомствена комисия за възстановяване  и подпомагане към Министерския съвет в размер на 192 342 лв. и 54 910 лв. с ДДС, с включен инвеститорски контрол за неотложни ремонтно-възстановителни дейности в Професионална гимназия по транспорт „Коста Петров“, с. Борован. Бе проведена Обществена поръчка по реда на глава с Глава осма „а“ от Закона за обществени поръчки - “Ремонтно-възстановителни дейности на покрив на Професионална гимназия по транспорт Коста Петров”, с. Борован, обл. Враца”. Вече тече ремонтната дейност за възстановяване на щетите.

2.   За поредна година Професионална гимназия по транспорт ”Коста Петров” – с. Борован спечели проект „ИКТ в училище” на обща стойност 16 200,00 лв. (шестнадесет хиляди и двеста лева) с включен  ДДС.  Бяха закупени, инсталирани, конфигурирани и пуснати в експлоатация единадесет компютърни системи, едната от които ще се използва за сървър, четири лаптопа, пет проеткора, три монитора, три камери с прожектори за външно видео-наблюдение на училището и друг необходим хардуер.

3.   Спечелен бе проект по Национална програма „Модернизация на материалната база в училище“, модул „Подобряване на училищната среда“ в две основни дейности:
„Извършване на обследване на сгради за установяване на     техническите характеристики”, свързани с изискванията по чл.169, ал.1,5, т. 1-5, ал. 2 и ал. 3 от Закона за устройство на територията (ЗУТ) и изготвяне на технически паспорти съгласно чл. 176а от ЗУТ, по Национална програма „Модернизация на материалната база в училище“, модул „Подобряване на училищната среда“ за обект Професионална гимназия по транспорт „Коста Петров“, с. Борован – училищна сграда, физкултурен салон, учебни работилници.
ОБЩО В РАЗМЕР НА 7 685 лв. (седем хиляди шестстотин осемдесет и пет  лева) без ДДС или 9222 лв. (девет хиляди двеста двадесет и два  лева) с ДДС, която включва:
„Изпълнение на детайлно обследване за енергийна ефективност и издаване на енергиен сертификат”, съгласно чл. 12 от Наредба № 16-1594 от 13 ноември 2013 г. за обследване за енергийна ефективност, сертифициране и оценка на енергийните спестявания на сгради, по Национална програма „Модернизация на материалната база в училище“, модул „Подобряване на училищната среда“  на обект Професионална гимназия по транспорт „Коста Петров“, с. Борован – училищна сграда с РЗП - 2 124 м , физкултурен салон с РЗП - 223 кв.м., учебни работилници с РЗП – 606 кв.м.
 ОБЩО В РАЗМЕР на  5315 /пет хиляди триста и петнадесет/ лв. без ДДС или 6378 /шест хиляди триста седемдесет и осем/ лв. с ДДС. 

Очаквайте снимки от изпълнението на проектите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар