четвъртък, 29 март 2012 г.

Дрескод в организацията/ Uniforme scolaire



На 29 март 2012 година в  ПГТ "Коста Петров" - Борован, в 11-а клас се проведе открит бинарен интерактивен урок по Бизнескомуникации и Френски език "Дрескод в организацията/ Uniforme scolaire", организиран от Петя Лазарова - учител по икономически дисциплини и Антоанета Иванова - учител по френски език.
Наши гости  бяха инж. Снежана Иванова - директор, както и  колегите Цветомила Христова и Галя Муцовска .
Първата част на урока протече като  беседа за това що е дрескод и каква е ролята му във фирмата. Основните насоки по темата бяха за езика на дрехите, облекчения режим, стила на деловия служител как да въведем дрескода във фирмата, което беше и същността на втората - езикова част на урока, където учениците представиха на френски език своите проекти за ученическа униформа като вид корпоративно облекло. Бяха избрани различни начини на представяне - презентации, рисунки, ушити тоалети, кукли, както и живи манекени, най-малкият от които едва десетгодишен.  Основно се наблегна на материите, цветовите решения и цената. Предложенията бяха разнородни - чисто парадни униформи с лого на гимназията,  тоалети в спортен стил,  такива с етномотиви  и дори закачливи и весели предложения за лятото. 
В третата част беседвахме по един доста интересен за нас въпрос - в кои случаи биха носили униформа и каква цена биха приели за нормална, както и нещо което беше интересно пък за нас - учителите - биха ли искали нас да виждат в униформа. Доста интересни мнения бяха изказани, оказа се, че униформата не е отживелица и че освен себе си, би им било приятно да виждат и своите учители с облекло, издаващо принадлежност към училището.

Свободен, емоционален и отпускащ урок, който освен че ни дава отговори, постави и доста въпроси за размисъл.

Антоанета Иванова



Няма коментари:

Публикуване на коментар