понеделник, 19 март 2012 г.

Tous a table et bon appetit!

Традиционният от няколко години вече кулинарен урок в час по френски език този път премина на няколко етапа. Замисълът беше да започне от февруари и да приключи през март, като едно от мероприятията за месеца на  франкофонията. 

Тази година той бе проведен в двата десети класа, в двете специалности – Малък и среден бизнес и Автотранспортна техника, и в единадесети клас, специалност МСБ.
Учениците от десети клас представиха свое любимо ястие - ордьовър, разядка или десерт, както и рецептата за него.
В единадесети клас - освен представянето като кулинари - учениците направиха и състезание по подреждане на куверт.
Гости в нашите часове бяха класните ръководители на паралелките и колеги.
Практическото представяне на този модул прави доста по-лесно усвояването на граматика като article partitif, както и лексиката по темата, а най-вече етикета по време на хранене и основните правила.
Това са едни от най-любимите часове по френски език и се надявам традицията в ПГ по транспорт - Борован да бъде запазена и занапред.


Разгледай албумите:

10-А КЛАС

10-Б КЛАС - ПЪРВА ГРУПА

10-Б КЛАС - ВТОРА ГРУПА

11-А КЛАС - ПЪРВА ГРУПА

11-А КЛАС - ВТОРА ГРУПА

Няма коментари:

Публикуване на коментар