понеделник, 25 март 2013 г.

Франция - в света около мен



Тази година се навършват 20 години от присъединяването на България към Международното движение на франкофонията - 890 млн. жители, разпределени на петте континента.

В ПГ по транспорт "Коста Петров" юбилеят бе отбелязан на 25 март 2013 година с брейнсторм-състезание  "Франция - в света около мен". Помежду си се състезаваха сборните отбори на девети, десети, единадесети и дванадесети клас, специалности "Малък и среден бизнес" и "Автотранспортна техника". Въпросите бяха разпределени в области "Техника", "Математика", "История", "География", "Литература" и "Култура и общество".

След оспорвана битка и с минимална разлика в резултатите журито излъчи победител - сборният отбор на девети клас с 15 точки. Второто място бе за отбора на дванадесети клас /14 точки/, на трето място се класира отборът на десети клас /13 точки/ и на четвърто място - отборът на единадесети клас /12 точки/.
На победителите инж. Снежана Иванова - директор на гимназията -  връчи грамоти в представителни папки, осигурени от Община Борован, а за всеки участник имаше сувенир - пясъчен часовник, подарък от белгийската застрахователна компания ДЗИ Life.



2 коментара: