сряда, 2 ноември 2011 г.

1 ноември - Ден на народните будители


Честит празник на всички търсещи личности с буден и критичен поглед към случващото се и подбуждащи другите към любознателност и откривателство!

Честит празник на всички български учители, съхранили мислите си непокварени и приели с отговорност мисията да запазят чисти умовете и добродетелни сърцата на децата! На всички учители, които не спират да се стремят към съвършенството в професията, защото носят „отвътре” хъса за работа и които превръщат за учениците си всеки училищен ден в осмислено и запомнящо се преживяване!

Честит празник на всички българи, които любят, тачат и милеят всичко българско и родно!

Честит Празник на Народните будители – някогашни и днешни!  

Антоанета Иванова



„Училище на вековете” отвори врати на 1ноември – Деня на българските будители.
Учениците от ПГТ „Коста Петров” с. Борован - членове на клубовете „Съхрани българското” с ръководител Даниела Велчовска - учител по история и философия, клуб „Матрешка” с ръководител Дияна Абрамова – учител по руски и български език и „Творческа работилница” с с ръководител Галя Муцовска - учител по български език, възстановиха училище на миналите десетилетия в сградата на килийното училище в двора на църквата „Св. Николай” с. Борован. Трите клуба към ОДК „Маша Белмустакова” с.Борован се занимават със събиране, опазване и съхраняване на традициите, обичаите и паметниците на територията на общината.
Под благословията на християнската църква и пред борованската общественост прозвуча училищният звънец.
Учениците представиха празнична поетична програма. Гостите бяха поздравени с „Многая лета” от мъжката певческа група към Читалището, а жените от Пенсионерския клуб изпълниха мелодична народна песен.
Слънчевият ден също допринесе за празничното настроение.
Дияна Абрамова



Няма коментари:

Публикуване на коментар