неделя, 5 юни 2011 г.

65-ти Национален туристически поход „Козлодуй –Околчица”

„Тих бял Дунав се вълнува, весело шуми
и Радецки гордо плува по златни вълни...”

Тази година се навършиха 135 години от подвига на Христо Ботев,bкойто на 17 май 1876bгодина,bзаедно с 205 храбри българи, слиза на Козлодуйския бряг, поема към Балкана, където в неравен бой с врага намира своята смърт, но и своето безсмъртие...
В периода 27.05.- 02.06.2011 година се проведе 65-тият Национален туристически поход „Козлодуй –Околчица”. В него участваха над 800 българи, които вървяха по пътя на Ботев и неговата чета .
 Учениците от ПГ-Т „Коста Петров” с.Борован също се включиха, приемайки предизвикателството да вървят 120 километра пеш в жега, дъжд, студ и други неудобства, но да издържат докрай.
 Съставена от ученици от 9 и 10 клас , групата на Община Борован, ръководена от Даниела Велчовска, Николай Беличовски и Пламен Герговски достoйно защити името на гимназията и общината.
Всеки ден се съревновавахме с ученици от над 20 училища от областта и страната, сред които ветерани в туризма като Езикова гимназия „Йоан Екзарх” гр. Враца!
Този поход е едно голямо състезание по издръжливост, дисциплина и патриотизъм. За нашите деца той е истинско предизвикателсто. През седемте дни на похода децата се грижиха за чистотата на лагера си и за природата и затова, въпреки голямата конкуренция, нашата група извоюва трето място в категория Екология.
     Благодаря ви, мили деца!!!!
                                                                        Д. Велчовска

Снимки от похода можеш да видиш  ТУК  .




Няма коментари:

Публикуване на коментар