събота, 21 декември 2013 г.

Коледари в ПГТ

На 21 декември 2013 година група коледари от ОДК - Борован гостува на нашето училище и го огласи с песните си за здраве и благополучие. Благодарим и на късмет да е за всички!

петък, 20 декември 2013 г.

Коледа в ПГТ "Коста Петров"

Ентусиазирани ученици подготвиха коледно тържество за своите съученици с ръководител Д.Абрамова и сценичен декоратор Г.Муцовска .Всички се забавляваха с песни , танци и игри.
Празникът е представителна изява на клуб "Млад журналист" по проект УСПЕХ. 


понеделник, 16 декември 2013 г.

“Приглашаем к праздничному столу”



На 16.12. 2013 година в ПГ по транспорт “Коста Петров”  г-жа Дияна Абрамова и 10-а клас изнесоха открит урок по руски език на тема “Приглашаем к праздничному столу”. Гости на урока бяха г-жа Десислава Николова - директор на училището и г-жа Антоанета Иванова -учител по френски език и класен ръководител на 10-а клас.
 Всички ученици получиха емоционална удоволствие при запознаване с руските традиции и приготвянето на руски национални блюда. Това допринася за докосването им до друга култура, до обогатяване на устната и писмената им реч, а също така за любовта им към Русия като страна с огромно културно и езиково богатство.



понеделник, 9 декември 2013 г.

Ден на здравословното хранене

Участниците в клуб "Избирам да съм здрава" по проект УСПЕХ с ръководител Антоанета Иванова организираха станалия традиция Ден на здравословното хранене. По темата "Плодове и зеленчуци през зимата" те избраха да направят и да споделят любимите си рецепти за салати - плодови и зеленчукови.
Гост на мероприятието беше г-жа Десислава Николова - директор на ПГТ "Коста Петров".


четвъртък, 5 декември 2013 г.

Зимен поход до с. Нивянин

На 5 декемри 2013 година участниците в клуб "Избирам да съм здрава" /проект УСПЕХ/ към ПГ по транспорт "Коста Петров"- Борован направиха зимен поход до с. Нивянин. Там те посетиха децата от детската градина и им дадоха подаръци за идващите коледни празници - 40 диска с детски филмчета и анимация и пакетчета с плодове за всяко дете. Голяма беше радостта в очите на малките палавници, а ние благодарим на колектива на ЦДГ за радушния прием.