вторник, 26 февруари 2013 г.

Ден на професията




На 26 февруари 2013 година в Професионална гимназия по транспорт "Коста Петров"отбелязахме Деня на професията, носещ много положителни емоции и желание за себеизява на учениците от специалност "Автотранспортна техника" най-вече заради традиционното ежегодно състезание "Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС". Участници в състезанието бяха ученици от 12-б клас. 
Гост на нашия празник беше г-жа Митонка Червеняшка от РИО - Враца. 
Призът "Най-добър автомонтьор" тази година грабна Ангел Радославов Ангелов. Негови подгласници станаха Боби Боянов Младенов - второ място, Венко Иванов Влахов - трето място и Огнян Людмилов Яновски - четвърт място.
Четиримата най-добри ще представят нашата гимназия на Националното състезание, което тази година ще се проведе в Ботевград.

Поздравления за всички участници, а на победителите честито и успех на регионалния кръг!












вторник, 19 февруари 2013 г.

140 години безсмъртие


19 февруари е мрачен и тъжен ден за майка България. Ден, в който тя оплаква единствения си син, а черното бесило е вечната мярка за нашата съвест.
С кратка програма учениците от ПГТ "Коста Петров" отдадоха поклон на делото на Апостола.И сякаш кънтят през столетията думите му, толкова актуални и днес: "И не забравяйте – Времето е в нас и ние сме във времето, то нас обръща и ние него обръщаме."

Поклон!



петък, 15 февруари 2013 г.

Седмица на любов и толерантност


Седмицата от 11 до 15 февруари 2013 година в ПГТ - Борован протече като Седмица на любовта и толерантността. Любов, приятелство, чувство за принадлежност към общност, екипен дух, съревнователност - това бяха основните акценти в многобройните мероприятия.

11 февруари
Ден на любовните послания

12 февруари
Дискусия "Всички измерения на любовта" 



13 февруари 
Спортни и щафетни игри между отбори на учители и ученици
Основна идея - толерантност в общуването чрез спорт

14 февруари
за любовта и приятелството и на любовните пожелания

15 февруари
на най-активните участници
Хоро в двора на училището



четвъртък, 14 февруари 2013 г.

Другото лице на любовта

На 14 февруари 2013 година се проведе акция на  клуб по здравословен начин на живот "Избирам да съм здрава!" Членове на клуба подготвиха листовки, съдържащи информация за болестите, предавани по полов път. Тези материалеи те разпространиха сред съучениците си и ги запознаха с последствията от рисково поведение във взаимоотношенията помежду им, превенцията на заболяванията, както и местата, където могат да се изследват.



Един вкусен Свети Валентин - Les salades d'amour


Часът по френски език в 11-а клас на 14 февруари се превърна в истинска демонстрация на фантазия и въображение. За да сме по темата за празника на любовта, решихме да изработим салати - плодови и зеленчукови - и питки, декорирани като валентинки. С много настроение и гордост кулинарите представиха своите произведения. Гост в часа ни беше класният ръководител на 11-а - госпожа Велчовска. Дали и как сме се справили? Вижте сами :)