петък, 30 ноември 2012 г.

Убийци на моето здраве - СПИН !!!


На 29 ноември 2012 година в ПГТ "Коста Петров" момичетата от клуб по здравословен начин на живот "Избирам да съм здрава!" - проект УСПЕХ - проведоха първата част от своята антиспин кампания. В училище бе организирана прожекция на българския филм "Ти гониш!", третиращ този проблем и разпространението на болестта най-вече сред младите хора. След това участниците разнесоха и раздадоха из Борован листовки с адресите на местата, където може да се направи изследване за наличие на вируса на ХИВ и основните рискови фактори за разпространиение на болестта.

На 30 ноември листовки бяха раздадени и във всички класове.




сряда, 28 ноември 2012 г.

Девета регионална краеведска конференция





Учениците от ПГ-Т „Коста Петров” взеха участие в Деветата регионална краеведска конференция в гр. Враца на тема  „Слава вам,нетленна слава!: 100 години от балканската война 1912-1913 година".
Екипът на клуб „Съхрани българското”:  Петя Бичовска  от XIб и  Детелина Росенова от XIIа с ръководител Даниела Велчовска  представиха мултимедийна презентация на тема „Историята на нашия войник”, един разказ за съдбата на паметника посветен на загиналите борованчани във войната 1912-1913 година.
 

Още снимки виж ТУК

понеделник, 26 ноември 2012 г.

Отчетно-изборно събрание на БМЧК

На 26.11.2012г. проведохме събрание на БМЧК, за да приветстваме с добре дошли новите членове и да поздравим новия координатор и заместник координатор. Нашите гости на събранието бяха: областния координатор Юлияна Кръстева, Петя Лазарова и Антоанета Иванова. 
След събранието имаше почерпка.

Петя Бичовска

петък, 16 ноември 2012 г.

Ден на възпоминание за жертвите от катастрофи

По повод Световния ден за възпоменание за жертвите от пътнотранспортни произшествия в ПГТ "Коста Петров" - Борован си спомнихме за нашите съученици, приятели и ученици, които така нелепо загинаха преди два месеца в жестока катастрофа. По време на песента училището беше притихнало, а детските очи се изпълниха със сълзи. Мир на праха им.  

четвъртък, 15 ноември 2012 г.

" Шест мислещи шапки"

На 15 ноември 2012 година учениците от 11-а клас, специалност "Малък и среден бизнес" и инж. Галина Белинска представиха интерактивен открит урок по ЗИП "Учебна компания" на тема "Какво да продаваме в магазина на УК?". Целият урок протече като игра по метода на Едуард Де Боно. Шестте цветни шапки, познати още като шестте мислещи шапки е име на метод, измислен от Едуард де Боно. Де Боно използва цветовете оптимално, според разположението им в Нютоновия спектър и съответното влияние, което те оказват. В този метод Де Боно изгражда аналогии между определен тип мислене и даден цвят шапка.

събота, 10 ноември 2012 г.

Квалификационна дейност

На 10 ноември 2012 година в мотел "Чайка" - гр. Враца учителите от ПГТ "Коста Петров" взеха участие в тренинг на тема "Образованието в мултикултурна среда". Невероятната природа и приятната обстановка, както и доброто представяне на лектора допринесоха за това денят да остане незабравим, изпълнен с много положителни емоции и научаване на нещо ново от всеки един от нас.


четвъртък, 1 ноември 2012 г.

Ден на народния будител


 КОРЕНИ

Мадлен Алгафари

Ти спомняш ли си дядо, баба?
И знаеш ли рода си?
Дали наистина познаваш
и майка си, баща си?
Дали от нещо се срамуват?
С какво в живота се гордеят?
От колко болки се страхуват?
И тайно за какво копнеят?
Дали познавал си жената,
стояща зад статута “мама”?
Дали открил си и душата
под ролята “баща-стомана”?
Какво си наследил от татко?
Какво научил си от мама?
Май спомените ти са кратки
и корените ти ги няма.
Какво не искаш да повтаряш
от грешките им и съдбите,
та несъзнателно затваряш
на миналото си вратите?
И мислиш: много си постигнал,
на миналото гръб обърнал.
Но как ще знаеш докъде си стигнал,
ако не знаеш откъде си тръгнал?


По случай Деня на народния будител на 1 ноември 2012 година учениците от ПГТ "Коста Петров", членове на клубовете "Съхрани българското" с ръководител Даниела Велчовска, "Творческа работилница" с ръководител Галя Муцовска и "Избирам да съм здрава!" с ръководител Антоанета Иванова тържествено откриха етнографския кът в сградата на "Училището на вековете" /старото килийно училище/ към храм "Свети Николай". Специални гости бяха отец Сашо - свещеник на община Борован и госпожа Николина Тодорова - директор на ОДК "Маша Белмустакова". На този ден се отбелязват и 27 години от създаването на Общински детски център и 17 години ОДК. Въпреки студа, дъжда и мъглата настроението беше празнично, а лошото време не попречи на учениците да поднесат цветя на паметниците на Коста Петров и Христо Ботев в Борован и да се преклонят пред делото им на истински народни будители.

Снимки от празника виж на: