понеделник, 31 май 2010 г.

Държавен прием за 24 май, организиран от Президента на Република България

Държавен прием по повод деня на Българската просвета и култура и на Славянската писменост на 24 май 2010 г. в Националния исторически музей /Бояна / гр. София
организиран от Президента на Република България Георги Първанов и госпожа Зорка Първанова , на който присъстваха и бяха поканени инж. Десислава Димитрова Тодорова – Директор на ПГ по Транспорт „Коста Петров” – с. Борован и Галя Димитрова Муцовска - учител по Български език и литература в ПГ по Транспорт „Коста Петров” – с. Борован.
Същите получиха поздравления лично от Президента на Република България Георги Първанов и госпожа Зорка Първанова , по случай деня на Славянската писменост на 24 май 2010 г.

/Кликни върху снимката, за да я видиш уголемена./

четвъртък, 27 май 2010 г.

Седмица на литературата в ПГТ "Коста Петров"


  В края на месец април  учениците от „Творческа работилница” към ПГТ „Коста Петров” и г-жа Галя Муцовска - преподавател по български език и литература, с помощта на г-н Димитър Кичуков, проведоха „Седмица на литературата”.
  Всичко започна с раждането на идея за едно по-различно докосване до литературата. Избраха си ученици, които да бъдат в „Литературен отряд”. Те подготвиха всички въпроси и задачи, изработиха си план за работа, критерии за оценка на отговорите.

   И започнаха така……

Клуб „Творческа работилница”

със съдействието
на
Директора на ПГТ „Коста Петров” с. Борован

организира

Седмица на литературата


        Уважаеми приятели,
   От 28  до  30. ІV. 2010г. в ПГТ „Коста Петров” на определени места в няколко класни стаи  ще има листчета с интересни  задачи и въпроси. Задачата ви е да откриете този лист, да съобщите името си на литературния отряд към училището, който ще ви даде  допълнителни инструкции .
  След това до края на учебния ден трябва  да подготвите  отговорите на задачите и  въпросите. Готовите отговори можете да предадете на представител на литературния отряд /ще ги разпознаете по отличителните знаци, които ще носят/. 
  В началото на всеки  следващ учебен ден, по нетрадиционен начин, ще разберете кой е победител от предишния ден. Така на 3.V.2010г. ще имаме трима победители, които ще се състезават за І,ІІ и ІІІ място.

  Наградите ще бъдат връчени на  15.V.2010г.

Ден на отворените врати в ПГТ „Коста Петров” с. Борован


   Идеята беше приета с огромен интерес от страна на учениците.
   Първият ден беше посветен на прозата. Литературният отряд избра текст от Чудомир и цитат от „Под игото” на Ив. Вазов. Поставиха текстовете и въпросите към тях в специални пликове, и ги скриха на определени места в няколко класни стаи.
Поставиха и  закачливи указателни табели…



                Зад гърба ти нещичко се крие…


Под крачето на…..съм се скрило, чакам ти да ме откриеш!
В едно от междучасията започна голямото търсене.
Учениците, които откриха пликовете , се заеха с изготвянето на отговори.
Вторият ден бе посветен на лириката, а третия ден на притчите.
И всеки ден беше по-интересен от предходния.
   След приключване на състезателния етап, учениците от ”Литературен отряд” излъчиха победители:
1.      Любослав Костовски ХІ а
2.      Корнелия  Миткова    Х а
3.      Петя Савовска             ХІІ а
  На 15.V.2010г. –Ден на отворените врати в ПГТ „Коста Петров” тези ученици бяха наградени.
Награди получиха и всички от ”Литературен отряд”.

Галя Муцовска

понеделник, 3 май 2010 г.

ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ - 7 май 2010

pokana borovan,PGT

СЛОВО
на инж. Десислава Тодорова - директор на училището


Уважаеми колеги,  ученици,
       Добре дошли в ПГ по транспорт „Коста Петров” .
       Този ден за нас е  специален, защото днес  по тържествен начин отваряме училището ни, за да го представим чрез работата на нашите учители и ученици.
       На този ден ПГТ „Коста Петров” посреща своите бъдещи деветокласници и изпраща  завършващите дванадесетокласници.Това са  моменти, в които класните стаи се прощават с момчетата и  момичетата от випуск 2009/2010 и се запознават с онези, които наесен ще  посрещнат.
      Уважаеми осмокласници, днес ние  ви даваме възможност да усетите духа, който  притежава нашата гимназия , да станете част от вълшебството на  обучението  в училището ни.
      Уважаеми абитуриенти, днес вие поемате по  пътя на истинския живот.Започнахте преди години с А…Б…В…Спомняте ли си как бавно и търпеливо ви поведоха учителите  в науката, както внимателно и грижовно птицата учи малките си  да летят, както нежно и ласкаво майката подава длан на рожбата си за първа крачка…Спомняте ли си?
      Изпращаме ви  спокойни и удовлетворени .Очакваме реализацията ви да е отлична, защото със самочувствие мога да твърдя, че педагогическата колегия , която  ви обучава през изминалите 4 години  е зряла , мъдра, търпелива и толерантна.За тях и за мен бе удоволствие да работим с вас и да помогнем за успешното ви образование и реализация.
      Животът, който претегля всяка ваша стъпка напред.От днес нататък всяко решение ще е ключ към бъдещето.Запазете гордостта и  упоритостта , с които  изминавате пътя  на своето обучение.Не забравяйте училището си, класната си стая  , любимите си учители и верни приятели.Пред нас вие вече сте достойни граждани на Република България!
                                  На добър час!



ПРЕСАТА ЗА НАС - в. "ВРАЦА ДНЕС", бр.35, 2010
/кликни върху снимката, за да прочетеш/